Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nero Dubont

perustiedot

nimi Nero Ezekiel Farzan Dubont syntymäpäivä 26.10, 24-vuotias sukupuoli ♂, mies

siviilisääty sinkku blood hawks kuriiri, asiakashankkija pelaaja Riitasielu

Rehti ja lämminsydäminen, mutta nopeasti kylmäksi ohjeiden noudattajaksi sopeutuva Nero on kivunnut Blood Hawksin listoilla itseltäänkin melkein huomaamatta - kiitos kokemuksen ja sosiaalisten taitojen. Mies tasapainoilee oikean ja väärän välillä, eikä aina osaa tai voi toimia omaa moraaliaan kunnioittaen. Oman tien kulkija, joka todellisuudessa haluaisi vain juoda kahvia, polttaa ja olla rauhassa musiikin parissa, hänelle tärkeiden ihmisten seurassa.

luonnekuvaus

Nero on Minnesotan satamakaupunki Duluthissa kasvanut, ajoittain varsin kovaa kieltä ja härskejäkin vitsejä käyttävä herra, jolle monikaan asia ei ole tullut itsestäänselvyytenä. Hän arvostaa suuresti mahdollisuuksia ja ihmisiä, jotka hän elämässään kohtaa, ja suhtautuu jokaiseen tapaamaansa ihmiseen yksilönä. Jälkeenpäin moni onkin hänet tavattuaan ihmetellyt, miten sellaista elämää viettävän olemuksessa voikin olla jotain selittämätöntä varmaa lämpöä.

Ihmissuhteet ovat miehelle tärkeitä ja hän onkin tottunut pitämään ainakin näennäisesti sopuisia välejä niidenkin kanssa, joista ei niin pidä. Tästä on hyötyä myös hänen roolissaan Blood Hawkissa, jossa mies valvoo alemman kastin toimintaa, hoitaa huumeiden ja aseiden välitystä sekä hankkii uusia potentiaalisia asiakkaita. Tämä rooli tulee häneltä lähes luonnostaan, sillä aikaisemmilla kotikonnuillaan Nero on toiminut nuoremmille lapsille eräänlaisena isoveljen, tai nuoresta iästä huolimattaan jopa isän roolimallina. Hän on suojeleva niitä kohtaan, jotka tuntee osaksi perhettään ja puuttuu asioihin silloin kun kokee sen tarpeelliseksi. Tämän hallitsevan persoonan vuoksi hän saattaa vaikuttaa joistain ihmisistä pätijältä, joka ei aina osaa astua syrjään ja antaa muille tilaa. Ongelmia voi tulla myös silloin, kun korkeampiarvoinen jengiläinen kokee Neron yrittävän astua tämän varpaille. Ilman tätä ominaisuutta ei kuitenkaan nuori herra olisi noussutkaan arvoasteikossa ylemmäs. Hän osaa olla nöyrä, kun kokee sen hyödylliseksi, muttei anna muiden vääristää omia arvojaan.

Vaikka mies onkin varsin rujon oloinen voimakkaiden sanavalintojensa vuoksi, hän ei kaihda näyttää niille harvoille ja valituille ystävilleen välittävänsä ja tukevansa näitä. Tätä piirrettä voi alamaailmassa kutsua ehkä heikkoudeksi, mutta Nero on vannonut itselleen sen, ettei halua muuttua tunteettomaksi osaseksi tätä paskabisnestä, jossa hän on mukana. Hän kamppaileekin jatkuvasti sen välillä ollakko kylmä vai välittävä, ymmärtäväinen vai kovasydäminen, eikä ehkä osaa suhtautua vastapuoleen tai häntä satuttaneisiin ihmisiin niin mustavalkoisesti mitä hänen asemassaan yleensä vaaditaan. Tämän hän yrittää ainakin ajoittain peitellä, sillä imagolle ei tee hyvää olla empaattinen esimerkiksi virkavaltaa kohtaan, vaikka omasta inhimillisyyden rippeistään muuten pitääkin.

Hänen fyysinen puolensa näkyy ihmissuhteissa niin hyvässä kuin pahassa: esimerkiksi toverillisena halaamisena tai high fiven heittämisenä aina tuttuja nähdessään. Hän kunnioittaa jokaista ihmistä niin kauan, kun nämä kunnioittavat häntä, mutta vastaa samalla mitalla takaisin mikäli käsikähmää tai sanaharkkaa tulee. Joidenkin jengiläisten toteuttama kostomentaliteetti ei kuitenkaan kuulu hänen ajatusmalleihinsa luonnostaan, vaan toteuttaa pyyntöjä vain korkeamman tahon vaatimana. Pitkävihainen hän ei osaa olla ja eripurat unohtuvat tämän mielestä erittäin nopeasti. Negatiiviset tuntemukset Nero yrittää selättää hukuttamalla itsensä töihin tai kuuntelemalla musiikkia sen sijaan, että purkaisi niitä muihin. Jos kyseessä on kuitenkin ihmissuhdesoppa, ei Nero kauaksi jää asiaa pohtimaan, sillä vaatii ihmisiltä samanlaista suoruutta ja rehtiyttä mitä vaatii itseltäänkin. Se onko tämän aina vähän liiankin suora lähestymistapa hyvä vai huono asia riippuu varmasti siitä keneltä kysyy.

Mies on joutunut ottamaan vastuuta itsestään ja sisaruksistaan jo nuoresta iästä lähtien, joten itsenäinen ote elämään tekee hänestä toisinaan huonon kanssaeläjän: hän ei siedä omasta mielestään liiallisia rajoitteita tai normeja. Titteli “oman tien kulkija” sopii tälle paremmin kuin hyvin. Tästä syystä sana parisuhde on lähinnä kaukainen termi, jota mies tajuaa miettiä silloin, kun näkee pariskuntia, jotka vaikuttavat siltä kuin heillä ei olisi tietoakaan ihmisyyden tai kaupungin synkistä puolista. Neron parisuhdehistoria ei pituudellaan huimaa, ja yleensä niin avoin sekä muihin verkkaiseen tutustuva mies onkin itse asiassa hyvin valikoiva mitä tulee niihin kaikkein läheisimpiin ystäviin ja mahdollisiin kumppaneihin. Tämä on varmasti osittain elinpiirin aiheuttamaa epäluuloisuutta, mutta sen lisäksi mies vaatii itseltään suhteissa paljon, eikä koe omaavansa riittävästi aikaa ja energiaa, jotta voisi antaa parisuhteelle niin paljon kuin haluaisi. Nero ei myöskään missään nimessä halua sotkea ketään omiin likaisiin kuvioihinsa, muttei toisaalta olla sellaisen kanssa, joka on jo tehnyt uraa samoissa piireissä hänen kanssaan. Vaihtoehdot ovat siis todellakin vähässä, mikäli hän omaa näkemystään haluaa noudattaa.

Hän kokee tietynlaista syyllisyyttä tekemisistään, mutta toisaalta ajattelee, että tämä nyt on vain hänen roolinsa tässä yhteiskunnassa, eikä näe tai ehkä koekkaan tarvitsevansa poispääsyä tilanteesta. Hänen ympärillään ei myöskään ole ollut montaakaan läheistä ihmistä, joka olisi tehnyt päivääkään niin sanottua kunnollista työtä tai edes rikollista toimintaa sivubisneksenä, joten tie ei koskaan ole ollut kovin vaikea valinta.

ulkonako

face claim Jack Francis | kuva kuva

No mutta mites on herran ulkokuori ja olemus? Ainakin ensi näkemältä letkeä kävelytyyli kera ruhtinaallisen tatuointisaldon ja jopa vähän lapsekkaiden kasvojen, saattaa antaa vääriä mielikuvia miehestä jonain huligaanina tai välinpitämättömänä persoonana jos stereotyyppisesti ajattelee. Olemus on rento, mutta jos tosi on kyseessä ilmaantuu olemukseen tietynlainen vastuuntuntoisuus.

Nerolle jutellessa mies ei arastele katsoa muita silmiin, vaikka ilmeet ovatkin hillittyjä, kuitenkin aitoja. Tämän todella kuunnellessa ja keskittyessä, kääntyy pää vaistomaisesti hieman kallelleen, eikä tavatonta ole, että hän esittää hyväksyviä “mmm” äännähdyksiä tai nyökkäyksiä toisen puhuessa. Hänellä on paikallaan ollessaan myös tapana pomputtaa jalkaa, monesti jonkin päässään soivan musiikin tahtiin.

Nero on 178cm pitkä ja värjännyt luonnostaan mustat hiuksensa vaaleiksi. Hiukset on leikattu sivuilta lyhyemmäksi ja päältä ne ovat luonnonkiharat. Hän ei ole rakenteeltaan mikään sporttihirmua tai pakastinta muistuttava muskelimies, mutta raahautuu välillä kaveriporukan kesken pelaamaan koripalloa huvin vuoksi tasapainottamaan totista puurtamista. Yksin häntä ei mihinkään sporttiseen toimintaan saa. Nuorempana huono rahallinen tilanne ja keskittyminen virkavallan pakoon juoksemiseen aiheutti sen, että painoa ei juuri kertynyt ennen kuin tämä vaihtoi kaduilla pinkomisen bisnesmäisempään rikolliseen toimintaan. Kaduilla pyöriminen on tuonut mukanaan myös pysyviä arpia ympäri kroppaa, joista huomattavin on kyljessä pystysuunnassa kulkeva viilto kainalon seudulta aina vyötärölle saakka.

Miehellä on melko täyteläiset ja identtisen kokoiset ylä- ja alahuuli. Luomet ovat raskaan puoleiset, eikä niitä juuri näy voimakkaan kulmaluun vuoksi. Leukaperän linjat on selkeät ja hän on perinyt leukaansa vanhemmiltaan kuopan. Nero ei hymyile yltiöpäisen leveästi, mutta niin tehdessään esiin tulevat hampaat ovat leveähköt, elämäntapojen vuoksi kellertävät, ja etummaiset ylähampaat ovat hiukan vinossa. Tämän silmien väri ei ole yksiselitteisesti ruskea, muttei niitä tummanvihreiksikään voi sanoa. Silmien alla on silmäpussit, joista ei unellakaan päästä irti, vaikka toki ne unettomien öiden jälkeen näkyvämmät onkin.

Ajoittain Neron leualla, huulten yläpuolella ja poskilla voi nähdä heikkoa sänkeä, mutta yleensä hän siistii kasvonsa jos kerkeää ja muistaa. Turhan vaativa hän ei ulkomuodostaan ole, vaan päälle löytyy yleensä tiukahkoja yksivärisiä paitoja. Toki tärkeämpiin bisneskuvioihin panostetaan enemmän, vaikka Nero inhoaakin yli kaiken gangsterimaista pukuylvästelyä. Housuina menee niin farkut kuin armeijakuvioiset college-housutkin silloin, kun mukavuus pistetään ykköseksi. Väreissä hän suosii eniten mustaa, maastonvihreää, harmaata, beigeä sekä vaaleanpunaista.

Kuten sanottu - tatuointeja löytyy ympäri kroppaa. Niin kasvoista, kaulalta, rintakehästä kuin käsivarsistakin. Tatuointien määrän vuoksi moni ei ehdi huomata Blood Hawksien tunnusomaisia kirjaimia tämän ranteen sisäsyrjältä. Jengin kotkatatuointi häneltä löytyy erittäin näkyvältä paikalta kaulan etupuolelta.

menneisyys

Nallekarkit eivät aina mene tasan. Tämä on lause, jonka itse Neronkin suusta voi kuulla, kun kysyy hänen menneisyydestään. Hän ei surkuttele sitä, muttei varsinaisesti ole siitä ylpeäkään tai hehkuta miten ihanaa aikaa se olikaan, kun muut saattoivat mennä vanhempiensa kanssa kalastusretkille Duluthin Yläjärvelle. Hänelle lapsuus oli sitä, että vanhemmat olivat poissa kuvioista joko huumeiden tai syyllisyydentunnosta vanhimman lapsen kuolemasta. Jälkeenpäin hän on ajatellut, että mitä hän edes oletti, kun lähes jokainen suvun jäsen tuntui tarpovan syvissä vesissä. Lapsena hän ei sitä tietenkään ymmärtänyt.

Koulu sujui alussa Nerolta hyvin, aina kahteentoista vuoteen asti vanhempien ongelmista huolimatta. Poika oli innokas, erittäin etevä ja halukas oppimaan. Siinä vaiheessa, kun kolme vuotta vanhempi isoveli menehtyi katutappelussa puukosta saamiinsa vammoihin, alkoi Neron opiskelukin saada huolestuttavia merkkejä. Poikaa ei enää näkynyt koulun penkillä lainkaan, tai vaihtoehtoisesti hän nukkui tunneista suurimman osan. Biologinen isä lähti perheen luota siinä vaiheessa, kun ei enää kyennyt kestämään vanhimman lapsensa kuolemaa, ja perheen äidin huumeiden käyttö oli hallitsematonta. Neron nuorin pikkuveli oli tuolloin kahdeksan.

Nero, äiti Estelle, sekä pikkuveli Matthis muuttivat pian Duluthin sisällä pienempään asuntoon, koska rahaa ei ollut. Estelle pyrki työskentelemään parhaansa mukaan, mutta riippuvuudet veivät häntä mennessään. Täällä nuoren pojan elämään ilmestyi myös isäpuoli Theo, jolla oli tuolloin neljä vuotias tytär Marilou, jonka hoitamiseen Nerokin pestattiin melko nopeasti. Isäpuoli ei kyennyt työn ohella olla lasten parissa, eikä äidistä siihen aina ollut.

Isoveli oli ollut Nerolle aina esikuva, ja ehkä kunnioituksesta tälle, hän ei aluksi ajatellut muuttavansa Duluthista. Taakse jäi ensimmäinen suhde, joka oli kaikin puolin Neron mielestä “ok”, mutta pelkkä “ok” ei riittänyt hänelle tai entiselle tyttöystävälle pitkällä aikatähtäimellä. Hän yritti saada hanttihommia sieltä sun täältä, mutta totesi pian koko teini-iän jatkuneen pikkurötöstelyn tuottavan hänelle enemmän tuloja kuin kunnon työn odottelun. Nero liikkui Minnesotan alueella kaupungista toiseen, tienaten elantonsa myymällä mitä ikinä sai käsiinsä, ja mille oli kysyntää. Pikkuhiljaa Duluth oli vain kaukainen meren tuoksu ja sataman melu muistoissa, joka vaihtui luontorikkaaseen Northburyyn. Ikää oli plakkarissa muutamaa päivää vaille 18.

Northburyyn saavuttuaan hän varmasti kiinnitti huomiota olemuksellaan ja puuhillaan, jotka eivät jääneet paikallisilta isoilta rikolliskihoilta huomaamatta. Tämä johti varsin mieleenpainuvaan puhutteluun, jolla oli sekä hyvät ja pahat seuraukset: Nero oli otettu alimmasta alimpaan kastiin paikalliseen jengiin, josta täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevalla pojalla juuri tietoa ennestään ollut. Nyt tällä oli kuitenkin ainakin joku joukko, jota kutsua edes tutuiksi, sillä muita ihmisiä ei Nero Northburysta tiennyt. Tietysti sekin helpotti, että parempaa kohtelua luvattiin, mikäli hommat hoituisi jupisematta.

Tässä vaiheessa Nero aloitti opiskelut baarimikoksi, johon hänellä ei varsinaista mielenkiintoa ollut, mutta ajatteli hyvien sosiaalisten taitojen olevan omiaan kyseisellä alalla. Opiskelut jäivät kuitenkin kesken, sillä etenkin alkuvaiheessa Blood Hawk vaati erittäin tiukkaa sitoutumista, jotta jengin kunnioituksen pystyi ansaitsemaan. Tämä tarkoitti sitä, että päivät kuluivat muiden jengiläisten kanssa biljardia pelatessa ja sosiaalisten suhteiden vahvistamisessa. Luottamuksen saatuaan hän alkoi niittää nimeä hyvänä välikätenä avoimen sekä rehdin leimansa ansiosta. Kun kauppa sujui ja ongelmilta vältyttiin, sai hän kontolleen myös asteikossa alimpana olevien jengiläisten toiminnan valvomisen.

muut tiedot

Neron suku on alunperin Ranskasta, josta Dupontin sukua saapui Amerikkaan, Duluthinkin tietämille n. 1980.

Työskentelee tällä hetkellä lähinnä Blood Hawksin leivissä. Tekee satunnaista keikkaa myös paikallisessa pubissa silloin, kun muulla työsaralla on hiljaista. Sai työpaikan tutun kautta, joka työskentelee itsekin kyseisessä paikassa.

Asuu keskustassa hiljaisen antiikkikaupan yläkerrassa, pienessä vajaan 30 neliön yksiössä, jossa tosin ei yleensä viihdy kuin nukkumisen verran. Antiikkikaupan vanha iranilaistaustainen leski Amira on hyvin kiintynyt kohteliaaseen ja hyvätapaiseen Neroon. Tämä on jo melkein kuin mummo miehelle. Korttelissa on jonkin verran pikkurötöksiä, mutta lähinnä pimeän turvin liikkuvia graffititaiteilijoita. Asukkaina on paljon aloittelevia taiteilijoita, muusikoita ja työttömiä.

Hetero. Ei ehkä myönnä sitä ääneen ihan jokaiselle vastaantulijalle, mutta aikoina jona kierteli Minnesotaa ympäriinsä ilman rahaa, saattoi kerran jos toisenkin myydä pikaisia palveluksia ohiajaville miehillekin. Tällöinkin ajatuksena tosin oli, että oli pakko tehdä se mistä sai rahaa, eikä niinkään se nauttiko sen tekemisestä ollenkaan. Toisinaan myös jengin sisällä tapahtui yksittäisten henkilöiden toimesta hyväksikäyttöä miesten välillä, joka kohdistui lähinnä alimpiarvoisiin uusiin jäseniin. Ei välttämättä sanoisi ehdotonta eitä miehille, muttei koskaan ole ollut ihastunut yhteenkään tai varsinaisesti ajatellut suhdetta miehen kanssa.

Hänen sukunsa on ollut syvästi katolilainen, mutta Nero ei koskaan ole tuntenut uskontoaan omakseen. Ei luokittele itseään uskovaiseksi.

suhteet

-

©2019 ɴᴏʀᴛʜʙᴜʀʏ ʀᴘɢ - suntuubi.com