Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kasper Mahoney

perustiedot

nimi Kasper Mahoney syntymäpäivä 02.01, 29-vuotias sukupuoli ♂, mies

siviilisääty eronnut sheriffin asema apulaissheriffi pelaaja Riitasielu

Itsensä vakavasti ottava, kovaääninen ja tulistuva, mutta yrittämättäänkin hieman koominen. Entinen taparikollinen gone good, vai onko sittenkään? Ainakaan kaikki työkaverit eivät siihen usko.

luonnekuvaus

Jos asemalla kuuluu oven rämähdys tai kirosanalitaniaa, saattaa olla että se on juuri Kasper Mahoney huonona päivänään, jolloin paperitollotkin saavat varmasti toimistossa kyytiä. Mies ei varsinaisesti ole sen useammin vihainen kuin muutkaan, mutta hänelle ei ole ongelmaa osoittaa kaikkia tunteitaan varsin kovaäänisesti. Ihan yhtä lailla Kasper osaa pitää äänekkäästi hauskaa, vaikka toisinaan se tuntuukin työn ohessa mahdottomalta tehtävältä.

Työ on ollut Kasperille henki ja elämä sen jälkeen, kun Kasper ja tämän entinen naisystävä erosivat. Tämä ei valitettavasti tarkoita, että hän olisi unelmaduunari muiden työntekijöiden silmissä suuresta motivaatiostaan huolimatta. Kasper arvostaa työtään, mutta haluaa tehdä sen omalla tyylillään. Mutkia voi hänen mielestään hiukan suoristaa asioissa, sillä eihän sitä kukaan huomaa ainakaan isossa mittakaavassa, kun kyse ei ole sen suuremmasta paikasta kuin Northbury. Siksi tämän vähemmän opaskirjamaiset ratkaisut saavat toisinaan osan pyörittelemään silmiään. Muun muassa sääntöjen mukaiset kuulustelut eivät aina ole menneet ihan nappiin, joten etenkin alussa tämä vaati muilta melko pitkää pinnaa.

Tietenkään kaikki eivät katso Kasperia nokkaansa pitkin, sillä onhan mies jo tutumpaa kalustoa asemalla. Joidenkin mielestä apulaissheriffin ei vain yksinkertaisesti kuulu olla työpaikalla leppoisasti hyräilevä jukeboxi, tai etenkää omata omaa hämärätaustaa, josta kukaan ei tunnu olevan perillä. Kasper tuntuukin olevan tyyppi, josta joko pitää tai ei pidä, sillä toisista taas mies on kekseliäs ja tuo mukanaan rentoa fiilistä työpaikalle. Yleisestä mielipiteestä johtuen hänet passitetaan monesti edelleen paperi- ja toimistotöihin, vaikka mielenkiintoa vastuullisempaankin hommaan tällä olisikin.

Kasper ei varsinaisesti ole sosiaalisuuden multihuipentuma, mutta kulkee työkavereiden mukana vuorojen jälkeen baareihin tai syömään, koska muutakaan ei ole. Juuri muita läheisiä ihmisiä hänellä ei Northburyn alueella ole, joten mies viettää aikaa mielellään työpaikallaan. Yksin ajanviettopaikkoihin eksyessään hän saattaa hyvinkin aloittaa keskustelun tuntemattoman kanssa, muttei varsinaisesti etsiä kuin hetken juttuseuraa tai kaljoittelukaveria. Ongelma ehkä onkin, että Kasper ei ole mikään taitava löytämään pitkäaikaisempia sydänystäviä rinnalleen. Suuressa lapsiperheessä kasvaneena hänen ei tarvinnutkaan nähdä vaivaa etsiäkseen seuraa, ja vanhemmiten hän muutti nopeasti yhteen entisen puolisonsa kanssa, joten yksin oleminen on tälle vielä pieni kysymysmerkki.

Vaikka työpaikalla lurittelu onnistuu mutkattomasti, on Kasper lähtökohtaisesti tosikkomainen. Tai oikeastaan hänellä on kaksi ääripäätä: todella rento, tai todella tosikko. Itselleen hän ei naura ainakaan muiden toimesta, vaikka muiden kustannuksella piikittely tietenkin onnistuu hyväntahtoisissa merkeissä. Hyvällä päällä ollessaan toki osaa itseironian taidon. Hän on myös tietoinen tästä piirteestään, joka aiheuttaa pientä kiusaantuneisuutta miehessä jos joku sen tuo esille.

Kasperin vahvuudeksi ei voi sanoa pitkäpinnaisuuttakaan. Tämä on hetkessä hyppäämässä omiin johtopäätöksiin ja tunnekuohuihin, vaikka räpiköi niistä ylöskin melkein samalla nopeudella. Hän rakastaa toimintaa, ja sitä että ympärillä tapahtuu, joten pahimmassa tapauksessa hän lähtee itse aiheuttamaan sitä. Voisi siis sanoa, että Kasper on kaikkea muuta kuin ideaalinen apulaissheriffiksi, mutta tämän kovapäisyydessä on myös hyötynsä. Hän ei kaihda vaaraa ja suhtautuu rikollisiin kuin kehen tahansa ihmiseen. Ehkä siksi, että hän ei itsekään ole niin kaukana rikollisesta kuin voisi virkamieheltä odottaa.

Itsevarmuutta löytyy välillä liiallisuuksiin asti, kun sen yhdistää spontaaniuteen ja tosikkomaisuuteen. Hän ei hevillä myönnä olevansa väärässä tai pyytele anteeksi. Sarkastisen huumorintajunsa turvin Kasper saattaa myöntää erheensä, mutta muutoin tämä seisoo liikahtamatta sanojensa takana.

ulkonako

face claim Noel Fisher | kuva kuva kuva

Aikoinaan armeijassa ja opiskellessaankin hän sai hieman naljaileviakin katseita, sillä Kasper ja tämän 170cm kroppa ei liiemmin vakuuttanut ketään. Alemmuuskompleksia hän ei kuitenkaan asiasta pahemmin koe - ainakaan näin vanhemmiten, sillä luonnetta löytyy senkin edestä. Lihaa löytyy luiden päältä ihan sopivasti ja pysyäkseen virkeänä, sekä työkykyisenä, käy Kasper salilla ja pyrkii liikkumaan edes sen suositellun minimimäärän. Minkäänlaisella jatkuvalla kuntokuurilla hän ei jaksa olla tai näe sille syytä, koska harva rikollinenkaan missään kilpajuoksijan kunnossa on. Tai niin hän asian itselleen puolustelee. Tämän vartaloa voisikin kuvailla sanoilla lyhyt ja vanttera, ja pidempi ylävartalo verrattuna jalkoihin tekee hänestä ehkä vielä hivenen lyhyemmän näköisen. Lihasta löytyy, mutta ei miksikään kehonrakentajaksi asti kumminkaan.

Miehen hiukset ovat melkein mustat, hyvin lyhyet sivuilta ja muuten päälaella olevia pidempiä hiuksia on saatettu yrittää muotoilla jokseenkin siistimmän näköiseksi. Tämä riippuu paljolti päivästä, sillä kutsu työpaikalle voi tulla täysin arvaamatta, jolloin ei parane jäädä hiuksia miettimään. Kasperin silmät ovat siniset, hiukan alaspäin viistävät, joka antaa jopa vähän surumielisen ilmeen tämän kasvoille jos naama valahtaa peruslukemille. Kasvot ovat ovaalin malliset, mutta vähän pyöreyttäkin niistä löytyy. Parransängen tämä ajaa yleensä pois.

Kasperilla on ilmeikkäät kasvot, joista on helppo lukea mitä tämä kulloinkin ajattelee. Hänellä on myös suuret eleet, joita ei yritä piilottaa muiden näkyviltä, vaan kädet heiluvat selityksen tahtiin ihan omia reittejään. Tämän olemuksesta voi ehkä nähdä, ettei tätä ole kasvatettu mihinkään virkapukuun tai totisiin toimistoihin. Siitä kertoo työn ulkopuolinen pukeutumistyyli, joka harvoin saavuttaa sen siistimpää astetta kuin collegehousut ja ensimmäinen paita, joka sattuu sopimaan sen hetken säähän ja on puhdas.

menneisyys

Melkein vanhempiensa uuden vuoden lahjaksi kerennyt Kasper syntyi Pohjois-Dakotassa lähellä Kanadan rajaa maanviljelijäperheeseen, joka tarkoitti lapsen kohdalla sitä, että hänen haluttiin auttavan siellä muiden perheen lasten tavoin. Lapsia oli yhteensä viisi, joista kaksi jäi ylläpitämään suvun tilaa, kun muut halusivat joko mahdollisimman kauas tai kulkumatkan päähän kotikylästään. Lapsuusajoistaan hän muistaa hyvin vähän, muttei koskaan viihtynyt pienen kotikaupunkinsa tarjoamissa tukahduttavissa raameissa. Pääsääntöisesti Kasperilla oli onnellinen lapsuus, johon kuului maatilan töitä, muiden lasten kanssa kepposten tekemisiä, sekä pitkiä matkoja lähimpään kouluun, joka nykyisin onkin jo suljettu pienen oppilasmäärän vuoksi.

Jo varhaisessa vaiheessa Kasper tiesi, ettei halunnut jäädä Pohjois-Dakotaan, vaikkakaan vanhemmat eivät ottaneet pojan toivetta kuuleviin korviinsa. Siihen aikaan siinä paikassa se vaan oli odotettavaa, että lapsi jäi jatkamaan vanhempiensa töitä jos tarvetta oli. Vanhemmat olivat varmoja, että poika vain houraili omiaan ja vaihtaisi kantaansa, mutta kun tätä ei tapahtunut ja poika yhä hanakammin alkoi säästää viikkorahastaan tulevaisuuteensa, kokivat he ettei asialle mitään mahtanut. Pojasta oli päästettävä irti.

Kun Kasper viimein muutti Minnesotan Minneapolikseen, lähti elämä häneltä lievästi sanottuna lapasesta. Maalla askeettisuuden keskellä kasvanut miehen alku alkoi käyttää rahojaan alkoholiin, pelikoneisiin, ylipäänsä kaikkeen mitä kotikylässä ei koskaan ollut mahdollista tehdä. Elämä oli muutaman vuoden hyvin ailahtelevaista, minkä Kasper muistaa tuntuneen ikuisuudelta. Lopulta kuitenkin liian monen baaritappelun ja rahattoman elämän uuvuttamana Kasper päätti, että jonkin oli nyt muututtava. Ja koska koko yhteiskunnan toimintamallia hän ei palasiksi voinut laittaa, hän päätti muuttua itse. Tämä lopetti päihteillä läträämisen ja pyrki värväytymään asepalvelukseen, mikä vei aikaa ja monta unetonta yötä.

Tuolloin Kasper oli epävarma uravalinnastaan, sillä hänellä oli pieniä rikkeitä kontollaan, joiden pelkäsi tulevan urasuunnitelmien tielle. Todellisuudessa hän ei koskaan ole jäänyt pahimmista rikoksistaan kiinni, joten täysin puhtaaksi pulmuseksi ei häntä voi sanoa ja toisinaan edelleenkin omatunto kolkuttaa miehen mielessä.

Hänen kuitenkin onnistui opiskella itsensä aina Northburyn asemalle saakka, vaikkakin ensiksi vain sivusta seuraajan ja paperien pyörittäjän rooliin arkistoinnin puolelle. Northburyn paikalliset viranomaiset olivat moni aluksi hyvinkin ennakkoluuloisia nuorta vastavalmistunutta tulokasta kohtaan, jonka käytös ei noudattanut tyypillisen paikallisen virkapukuisen mallia, vaan enemmänkin gangsterilta, joka kovasti yritti olla sheriffi. Kasper ei varsinaisesti ollut se tilanteessa kuin tilanteessa rauhallinen ja viileä, jota häneltä odotettiin, joten alku ei näyttänyt lupaavalta. Kun aikaa kului, alkoivat myös muut hyväksyä hänet joukkoon, ja nyt hän on varsin kotiutunut Northburyn asemalle.

Jo asepalveluksessa ollessaan Kasper tapasi tulevan vaimonsa, ja jossain nuoruuden vimmassa päätyivät naimisiinkin lyhyen seurusteluajan jälkeen. Onnellisuutta kesti useampia vuosia, kunnes pariskunta alkoi etääntyä toisistaan niin töittensä kuin omien ajatustensakin pariin. Lopulta Heather totesi, että Kasper ei enää yksinkertaisesti riitä hänelle, jonka seurauksena pari erosi yllättävän hyvissä merkeissä ja muuttivat omiin osoitteisiinsa.

muut tiedot

⇒ Eronnut viiden vuoden pituisesta suhteesta. Entinen naisystävä asuu kirjaimellisesti samalla kadulla, joten nuo törmäävät tuon tuosta. He tulevat edelleen juttuun varsin hyvin, koska Kasper ei halua Heatherin tietävän tämän edelleen toivovan heidän palaavan yhteen.
Asuu keskustan tuntumassa, ei kuitenkaan ihan sen ytimessä. Asunto on kaksio neljännessä kerroksessa, jonka ikkunasta voi nähdä Northburyn kaupunginkirjaston.
Harrastuksina baarit, biljardi ja rahapelit, ainakin silloin kun vaihtaa vapaalle.
Otti itselleen kissan seuraksi erottuaan naisystävästään. Katui päätöstä parin viikon jälkeen, muttei hänellä ole sydäntä viedä sitä poiskaan. Nyt hän on siis jumissa mustan kattinsa Sniperin kanssa.

suhteet

-

©2019 ɴᴏʀᴛʜʙᴜʀʏ ʀᴘɢ - suntuubi.com