Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

liittyminen

Northbury ottaa vastaan niin roolipeliuraansa aloittelevat keltanokat kuin vanhat konkarit, joilta jo roolipelikokemusta löytyy. Apua voi aina pyytää ja kysymyksiä esittää niin vieraskirjan kuin chatin puolella. Ujostella ei tarvitse - täällä ei kukaan pure ellei halua rullatusta sanomalehdestä päähän.

sivuston saannot

1. Pelaajat, joista ei ole kuulunut kahteen kuukauteen mitään poistetaan. Pidemmistä tauoista tulee ilmoittaa vieraskirjan puolella. Myös lomalla olijat voidaan poistaa, mikäli he eivät tunnu palaavan lomaltansa lainkaan (2-3 kuukautta tauon ilmoittamisesta).

2. Pidetään yllä hyvää ilmapiiriä pysymällä positiivisina ja ottamalla muut huomioon. Asiattomasti käyttäytymisestä (esim. muiden pelaajien kohtelu epäkunnioittavasti, muiden nimimerkeillä esiintyminen ja jatkuva liiallinen kiroilu) voidaan antaa varoitus tai erottaa pelaaja hahmoineen.

huomioita roolipelista

Ikäraja k15-k18 Liittymistä ei rajoiteta pelaajien iän mukaan, mutta tämä tulee ottaa huomioon varoituksena roolipelin sisällöstä. Jokainen liittyy omalla vastuullaan.

Seksuaalinen sisältö, voimakas kielenkäyttö ja väkivalta ovat sallittuja. Kuvailla saa niin tarkasti kuin haluaa terveen järjenkäytön nimissä. Jätetään liioittelu pois ja pyritään pysymään realismissa. Ketään ei kuitenkaan pakoteta kuvailemaan tarkasti - halutessaan ikärajoitetun materiaalin kuvailun voi jättää kokonaan pois.

Hahmoraja pelaaja kohden ei ole. Toisin sanoen yksi pelaaja voi luoda niin monta hahmoa itselleen kuin haluaa. Jokaisella hahmolla on pelattava, joten harkitse tarkkaan, jaksatko ja ehditkö pelata kaikilla ennen kuin teetät ylläpidolle töitä. Sama harkinta pätee myös vanhojen hahmojen poistamiseen.

roolipelin saannot

Autohittaus eli toisen pelaajan hahmon sanomisista ja tekemisistä päättäminen on kiellettyä. Tilanteita voi ja kannattaa suunnitella etukäteen, mutta jos näin ei ole tehty, hahmon voi pistää yrittämään esim. halaamista. Vastapelaajalla on oltava mahdollisuus päättää, miten hänen hahmonsa reagoi tilanteeseen.

Metapelaus eli hahmon kaikkitietävyys on kielletty. Hahmosi ei voi tietää etukäteen esim. vastapelaajan hahmon nimeä mikäli se ei ole tullut esiin roolipelissä. Hahmojen välillä tiedetyistä tiedoista voi kuitenkin sopia ja juonia.

Munchaus eli hahmon täydellisyys ja parhaus kaikessa on kielletty. Kaikilla on hyvät ja huonot puolensa, mitkä tasapainoittavat toisiaan ja tekevät persoonasta sellaisen kuin on. Hahmo ei siis voi olla voittamaton tai kaikkien ihailema.

yleista roolipelaamisesta

Kirjoittaa saa missä persoonassa ja aikamuodossa haluaa, mutta tyyliä ei saa vaihdella koko ajan. Esimerkiksi yksikön 1. persoonan ja 3. persoonan vuorottelu roolipeleissä on kielletty. Olisi suotavaa pysyä yhdessä tyylissä, mutta jos tuntuu siltä, että toinen muoto on parempi, on parempi vaihtaa itselleen sujuvampaan muotoon, kunhan tyyliä ei vaihtele koko ajan.

Pituusvaatimusta teksteille ei ole, kunhan roolipeli on vähintään kahden virkkeen pituinen. Pelkän toiminnan luettelemisen sijaan joukkoon kannattaa lisätä esimerkiksi ympäristön ja hahmojen kuvailua sekä hahmon tilanteeseen tai toiseen hahmoon liittyvistä ajatuksista, tunteista ja reaktioista kertomista.

lomakkeeseen

©2019 ɴᴏʀᴛʜʙᴜʀʏ ʀᴘɢ - suntuubi.com